Κυριακή, 20 Φεβρουαρίου 2011

Υπνοθεραπεία και η μείωση του πόνου

Η Υπνοθεραπεία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση του πόνου και ο λόγος που ασχολήθηκα με την Υπνοθεραπεία το 1997.

‘Όπως θα δείτε και στο προφίλ μου, είμαι τεχνολόγος / μηχανολόγος και μέχρι τότε δεν πίστευα σε τέτοια πράγματα. Όταν όμως βλέπεις έναν άνθρωπο που αγαπάς να πονάει ανυπόφορα, δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογής.  Δοκιμάζεις τα πάντα.

Έτσι κι εγώ.  Το 1997, ο πατέρας μου είχε  διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και είχε έρθει στην Αγγλία που ήμουν, για να κάνουμε περεταίρω εξετάσεις.  Ο γιατρός του στην Ελλάδα του είχε δώσει μορφίνη για να παίρνει, αλλά δεν του έκανε τίποτα.  Οπότε άρχισα να ρωτάω όταν τον έβλεπα να υποφέρει, για να βρω κάτι, οτιδήποτε που θα μπορούσε να το πάρει μαζί με την μορφίνη που του είχε γράψει ο γιατρός (το ανώτατο όριο για τη ημέρα που μπορούσε να πάρει του είχε γράψει) για να του μειώσει τον πόνο.

Θυμήθηκα ότι ο οδοντίατρός μου είναι και Υπνοθεραπευτής και τον ρώτησα να δω αν μπορούσε να έρθει μετά το ιατρείο για να βοηθήσει.  Όταν πράγματι ήρθε μετά που έκλεισε το ιατρείο του, συνειδητοποίησε ότι ο πατέρας μου δεν μίλαγε Αγγλικά.  Τότε τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε.
Η απάντηση του ήταν ...
’’Εσύ θα το κάνεις’’
‘’Εγώ’’? τον ρώτησα..
‘’Κάτσε κάτω’’ ήταν η απάντηση του και με κάθισε στο τραπέζι της κουζίνας.
Μου έδειξε μέσα σε μισή ώρα μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιείτε στην Υπνοθεραπεία και μετά πήγαμε στο καθιστικό, ξαπλώσαμε τον πατέρα μου στον καναπέ, εγώ σε μια καρέκλα μπροστά του και ο Graham, ο οδοντίατρός μου, δίπλα μου.

Ο πόνος είναι υποκειμενικός, οπότε ρώτησα τον πατέρα μου να μου πει πόσο πόνο ένοιωθε πριν ξεκινήσουμε, σε μια κλίμακα από 0-10, που το 0 είναι καθόλου πόνος και το 10 ο πιο πολύς πόνος που μπορούσε να φανταστεί.  Ο πόνος, όπως τον ένιωθε, ήταν στα 7/10.  Δουλεύοντας με τον πατέρα μου με τον τρόπο που μου έδειξε ο οδοντίατρός μου, είχα κατεβάσει  το επίπεδο του πόνου του πατέρα μου, με δική του ομολογία, στα 3/10 σε μισή ώρα.

Και αυτό ήταν το αποτέλεσμα αυτών που έμαθα σε μισή ώρα! Από τότε έχω κάνει πολλές σπουδές στο αντικείμενο και έχω κάνει ειδίκευση στη μείωση του πόνου.

Έχω δουλέψει και έχω βοηθήσει πολύ κόσμο που έχουν χρόνιες ασθένειες, ή ψυχοσωματικές ασθένειες, αλλά....

Το πρώτο πράγμα που ζητάω πάντα είναι να έχετε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που να δείχνουν ότι ο πόνος δεν οφείλεται σε κάποιο πρόβλημα του οργανισμού, ή ένα χαρτί από τον γιατρό σας ότι είναι εντάξει με αυτόν / ή να δουλέψουμε μαζί για να διώξουμε τον χρόνιο ή ψυχοσωματικό πόνο, οπότε πριν έρθετε να με δείτε να έχετε κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου