Υπνοθεραπεία και μείωση πόνου


Η Υπνοθεραπεία είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τη μείωση του πόνου και ο λόγος που ξεκίνησα να κάνω Υπνοθεραπεία το 1997.

‘Όπως θα δείτε και στο προφίλ μου, είμαι τεχνολόγος / μηχανολόγος και μέχρι τότε δεν πίστευα σε τέτοια πράγματα. Όταν όμως βλέπεις έναν άνθρωπο που αγαπάς να πονάει ανυπόφορα, δεν έχεις πολλά περιθώρια επιλογής.  Δοκιμάζεις τα πάντα.

Έτσι κι εγώ.  Το 1997, ο πατέρας μου είχε  διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα και είχε έρθει στην Αγγλία που ήμουν, για να κάνουμε περεταίρω εξετάσεις.  Ο γιατρός του στην Ελλάδα του είχε δώσει μορφίνη για να παίρνει, αλλά δεν του έκανε τίποτα.  Οπότε άρχισα να ρωτάω όταν τον έβλεπα να υποφέρει, για να βρω κάτι, οτιδήποτε, που θα μπορούσε να το πάρει μαζί με την μορφίνη που του είχε γράψει ο γιατρός (το ανώτατο όριο για τη ημέρα που μπορούσε να πάρει του είχε γράψει) για να του μειώσει τον πόνο.

Θυμήθηκα ότι ο οδοντίατρός μου είναι και Υπνοθεραπευτής και τον ρώτησα να δω αν μπορούσε να έρθει μετά το ιατρείο για να βοηθήσει.  Ήρθε το απόγευμα, μόλις έκλεισε το ιατρείο του και τότε συνειδητοποίησαμε ότι ο πατέρας μου δεν μίλαγε Αγγλικά και αυτός δεν μίλαγε Ελληνικά. Τότε τον ρώτησα τι μπορούμε να κάνουμε.
Η απάντηση του ήταν ...
’’Εσύ θα το κάνεις’’
‘’Εγώ’’? τον ρώτησα..
‘’Κάτσε κάτω’’ ήταν η απάντηση του και με κάθισε στο τραπέζι της κουζίνας.
Μου έδειξε μέσα σε μισή ώρα μια από τις τεχνικές που χρησιμοποιείτε για μείωση πόνου, και μετά πήγαμε στο καθιστικό, ξαπλώσαμε τον πατέρα μου στον καναπέ, εγώ σε μια καρέκλα μπροστά του και ο Graham, ο οδοντίατρός μου, δίπλα μου.

Ο πόνος είναι υποκειμενικός, οπότε ρώτησα τον πατέρα μου να μου πει πόσο πόνο ένοιωθε πριν ξεκινήσουμε, σε μια κλίμακα από 0-10, που το 0 είναι καθόλου πόνος και το 10 ο πιο πολύς πόνος που μπορούσε να φανταστεί.  Ο πόνος, όπως τον ένιωθε, ήταν στα 7/10.  Δουλεύοντας με τον πατέρα μου με τον τρόπο που μου έδειξε ο οδοντίατρός μου, μέσα σε μισή ώρα, είχα κατεβάσει  το επίπεδο του πόνου του πατέρα μου, με δική του ομολογία, στα 3/10.

Και αυτό ήταν το αποτέλεσμα αυτών που έμαθα σε μισή ώρα! Μπορεί άραγε κανείς να συνειδητοποιήσει από αυτό το περιστατικό πόση δύναμη κρύβει μέσα του το μυαλό ενός ανθρώπου; Περιμένει εκεί να μάθουμε να το αξιοποιούμε.  Είναι το 88% του μυαλού μας, το υποσυνείδητο, που ερχόμαστε σε επαφή μαζί του όταν βάζουμε τον εαυτό μας σε μια κατάσταση συγκέντρωσης, που συνήθως μέσω χαλάρωσης, κατεβάζουμε τους ‘ρυθμούς του μυαλού μας’ σε πιο αργές χαλαρωτικές συχνότητες, Άλφα (7.8-14 Ηz) και μετά σε Θήτα (4-7.8 Hz) για να επιτύχουμε ένωση με αυτή την δύναμη που υπάρχει μέσα μας για να κάνουμε τις αλλαγές που θέλουμε στην ζωή μας, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να ξεπεράσουμε τα εμπόδια που μας σταματούν να φέρουμε την ευτυχία στην ζωή μας. Από τον καθένα μας εξαρτάται να το κάνει, ίσως με κάποια βοήθεια στην αρχή, ανάλογα σε τι βαθμό έχει αναπτύξει την συνειδητότητά του ο καθένας μας η οποία θα τον οδηγήσει να βρει αυτήν την δύναμη μέσα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου