Υπνοθεραπεία και μείωση του Στρες


Πως μας βοηθάει η ‘αυτο-υπνωση και η Υπνοθεραπεία στο να  ξεπεράσουμε το στρες?

Το αρνητικό στρες είναι μία από τις χειρότερες μάστιγες της εποχής μας. Πολλές  ιατρικές έρευνες έχουν γίνει οι οποίες έχουν δείξει ότι το στρες μπορεί να οδηγήσει σε ΄σωματίωση΄, δηλαδή το στρες να αποτελέσει ‘the trigger’, την αφορμή,  για την εκδήλωση κάποιας ασθένειας. Ξέρουμε ότι υπάρχουν καρκινογόνα κύτταρα στο σώμα μας αλλά δεν εκδηλώνονται .. Και ξαφνικά όταν κάποιος περνάει κάποια στρεσογόνα κατάσταση αυτά τα κύτταρα που μέχρι τότε ήταν αδρανή, μπορεί να εκδηλωθούν.  Το επόμενο λινκ http://www.medicinenet.com/stress_and_heart_disease/article.htm
Δείχνει τη σχέση μεταξύ στρες και καρδιακών νοσημάτων.

Η αυτο-ύπνωση (ύπνωση που μπορεί να επιτευχθεί από τον ίδιο που θέλει να διώξει το στρες και να ηρεμήσει) και η ετερο-ύπνωση, δηλαδή ύπνωση που μπορεί να επιτευχθεί απο Υπνωτιστή η Υπνοθεραπευτή, είναι δυο από τους πιο καλούς τρόπους που κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να εξουδετερώσει το στρές.

Ο Υπνοθεραπευτής θα εξερευνήσει τους λόγους που προκαλούν το στρες κατά τη διάρκεια συζήτησης (σε συνειδητό επίπεδο) και θα χρησιμοποιήσει μια από τις τεχνικές στη διάθεσή του για να εξουδετερώσει το στρες.  Θα φέρει δε, τον άνθρωπο με τον οποίο δουλεύει σε κατάσταση ύπνωσης, και θα ‘γράψει΄ αυτή τη νέα συμπεριφορά που διώχνει το στρες που θα μάθει στον πελάτη του, με την άδεια του πελάτη του, κατευθείαν στο υποσυνείδητο.  Το γεγονός οτι ο Υπνοθεραπευτής δουλεύει με το Υποσυνείδητο, δίνει πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα από ότι η κλασσική Ψυχοθεραπεία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου